Wash@Schools – Building A Better Life

2023 – 2024

Cele mai recente date publice disponibile ale Ministerului Educației arată că aproximativ 10% din numărul total de instituții de învățământ din România nu oferă condiții adecvate pentru practicarea unei igiene corecte de către elevi. Situația este cu atât mai îngrijorătoare cu cât pandemia de covid și valurile de epidemii sezoniere impun măsuri drastice de igienă în rândul populației în general și în colectivitățile școlare în particular, cu scopul de a limita cât de mult posibil răspândirea virușilor. Cu sprijinul financiar al New World Program, proiectul WASH@Schools – Building a Better Life și-a propus sa contribuie la imbunatatirea calitatii vietii din 7 comunitati din județul Prahova – Colceag, Inotești, Gherghița, Provița de Sus, Valea Plopului, Cărbunești și Cioceni – prin montarea de infrastructură sanitară în 7 școli din aceste comunități. 993 de elevi au acces la grupuri sanitare renovate precum și la infrastructură de colectare separată a deșeurilor.

Totodată pentru a respecta principiul sustenabilității, cele 7 școli au fost dotate cu câte un container de colectare a apei pluviale, menit să stocheze apa de ploaie ce va putea fi ulterior folosită în scop menajer în grupurile sanitare. Proiectul conține și o componenta de conștientizare și informare în rândul populației și una de educație în rândul celor 993 de elevi. Tematicile abordate se referă la importanța practicării unei igiene corecte și importanța colectării separate a deșeurilor în vederea reciclării.

WASH@Schools – Building a Better Life, a fost finantat de Fundatia Coca-Cola in cadrul New World Program, implementat de Asociatia CSR Nest, si se inscrie in demersurile de sustenabilitate ale Sistemului Coca-Cola in Romania, reunite in cadrul platformei După Noi.

Act Today For A Greener Tomorrow: From A Grey City To Greener One

2023 – 2024

În contextul în care Bucureștiul se numără printre capitalele europene cu cel mai mic număr de metri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor, în perioada ianuarie 2023 – Februarie 2024Asociația CSR Nest cu sprijinul financiar al Global Water Challenge a dezvoltat în sectorul 6 din Capitală, doua grădini urbane cu o suprafață totală de 3.000 de metri pătrați. Proiectul a fost realizat cu sprijinul Primăriei Sector 6prin Administrația Domeniului Public Sector 6 (ADP Sector 6) și și-a propus să dezvolte și să promoveze conceptul de hub inteligent de regenerare urbană, cu scopul îmbunătățirii calității vieții cetățenilor din Sectorul 6.

Cele două grădini urbane funcționeaza respectând principiile economiei circulare și sunt capabile să se auto-susțină. Acestea sunt amenajate peisagistic și dotate cu mobilier urban fabricat din materiale reciclabile (bănci, foișor, coșuri pentru gunoiul menajer) precum și pubele pentru colectarea separată a deșeurilor. Grădinile beneficiaza de „puncte de informare” pentru cetățeni, care vor conține materiale educaționale pe tema dezvoltării urbane sustenabile (colectare separată, poluarea aerului, economie circulară) și care sunt disponibile prin accesarea unor coduri de tip QR, pe platforma www.azipentrumaine.ro. De asemenea, componenta de educație pentru mediu a fost implementa și în toate școlile din Sectorul 6, prin utilizarea unor materiale educaționale video de tip TED.

Printre dotările din cele două grădini urbane se numără:

  • Mobilier urban din materiale reciclabile;
  • 2 foișoare din lemn;
  • 2 containere de colectare a apei pluviale ce va fi folosită pentru udarea grădinii;
  • 2 senzori de măsurare a calității aerului (câte unul în fiecare grădină urbană);
  • Infrastructură de colectare separată a deșeurilor pe 3 fracții;
  • Infrastructură de mici dimensiuni pentru deșeurile municipale;
  • Panouri fotovoltaice pentru iluminatul celor două grădini urbane;
  • Plante ornamentale și crearea de alei (conform cu planul arhitectului peisagist și în funcție de tipologia solului și a terenului).

Proiectul Verde Citadin

2021 – 2022

Proiectul “Verde Citadin” a fost dezvoltat si implementat de Asociația CSR Nest, in urma unei finantari in valoare de 99.997 lei acordate prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, initiata de Fundatia Comunitara Bucuresti impreuna cu ING Bank Romania.

Fondurile au fost folosite pentru realizarea a 2 gradini pedagogice amenajate pe doua parcele de teren apartinand Colegiului Viaceslav Harnaj din Bucureati ai Liceului Barbu Stirbey din Buftea. Proiectul, a fost implementat in perioada octombrie 2021 – mai 2022, iar pe lângă cele doua gradini, au mai fost create alte elemente urbane de infrastructură verde – pereti verticali verzi pentru mascare unui container depozitare a deseurilor si amenajarea unui gard viu din arbusti pentru imprejmuirea unui loc de joaca din Bucuresti.

In contextul in care orasele se confrunta cu provocari majore de mediu (poluare, spatii verzi insuficiente), proiectul „Verde Citadin” isi propune sa sprijine dezvoltarea de ecosisteme urbane si sa fructifice potentialul mare si inca nefolosit al oraselor de a contribui la protejarea sau refacerea biodiversitatii.

Gandite ca baza de studiu pentru elevii din 2 unitatii scolare cu profil agro-alimentar, grădinile răspund nevoii de a recrea legtura dintre oameni si natura ai de a sensibiliza tinerii privind problemele de mediu si hrana. In aceste gradini vor fi plantate fructe, legume si plante aromatice comestibile, iar ulterior vor gazdui ateliere de gradinarit, degustari, practici artistice sau descoperiri de flora si fauna.

Pentru a respecta principiile economiei circulare, in gradini au fost amplasate compostoare pentru colectarea deseurilor biodegradabile (resturi vegetale generate in spatiile respective) si recipiente de colectare apa pluviala, pentru irigarea gradinilor.

Totodata, printre obiectivele proiectului „Verde Citadin” s-au numarat cresterea gradului de responsabilizare civica a oamenilor, a implicarii active a acestora in amenajarea, infrumusetarea si pastrarea curateniei spatiilor verzi din oras precum si reducerea poluarii mediului prin activitati si demonstratii practice privind colectarea si compostarea deseurilor biodegradabile generate in gradinile pedagogice.

„Verde Citadin” este o continuare a proiectului–pilot „Laboratorul Verde Buftea” implementat in orasul Buftea (Ilfov) in perioada octombrie 2020 – mai 2021 tot cu finantare obtinuta de la Fundatia Comunitara Bucuresti.

Proiectul Școala verde – Micii apărători ai Naturii

2021 – 2022

Proiectul Școala verde – Micii apărători ai Naturii este finanțat de Green Recycle și implementat de Asociația CSR Nest, cu sprijinul Asociației Preocupați de Viitor (APV) în județul Giurgiu. Proiectul și-a propus să formeze copiii din clasele 0-IV în sensul adoptării unui comportament responsabil față de mediul înconjurător și să cultive interesul acestora pentru protejarea naturii inclusiv prin colectarea separată a deșeurilor în vederea reciclării.

Obiectivul proiectului a fost creșterea gradului de responsabilitate față de mediul înconjurător a 2.000 de elevi din ciclul primar din 8 școli din județul Giurgiu, prin implementarea unei soluții integrate – educație, infrastructură și mobilizare comunitară.

Proiectul a fost structurat pe 3 componente:

  1. Educație
  2. Asigurarea de infrastructură de colectare separată pe două fracții în școlile participante
  3. Dezvoltarea spiritul competitiv și formarea deprinderilor de protejare a mediului înconjurător

Componenta de educație a presupus derularea de seminarii online care a acoperit explicarea unor concepte precum mediu curat, responsabilitate față de mediu, cum să fim responsabili față de mediu și mai ales de ce precum și o serie de exerciții practice și interactive legate de colectarea separată a deșeurilor. De asemenea, proiectul a inclus și realizarea unei broșuri ilustrate cu informații despre cum pot copiii proteja mediul înconjurător prin colectarea separată a deșeurilor dar și prin gesturi mici și simple ce pot fi făcute în fiecare zi, dar care au un impact pozitiv semnificativ asupra mediului.

În ceea ce privește dotarea cu infrastructură, fiecare din cele 8 școli au fost dotate cu infrastructură de interior de colectare separată a deșeurilor în vederea reciclării pe 2 fracții: hârtie/carton; PET/plastic + metal. În acest fel, copiii au devint vectori de diseminare a informației și către familie.

Componenta de dezvoltare a spiritul competitiv și formarea deprinderilor de protejare a mediului înconjurător a fost asigurată prin lansarea, în cadrul seminariilor, a unei provocări pentru copiii participanți: aceea de a realiza din deșeuri reciclabile – hârtie, carton, PET, plastic, can/aluminiu, sticlă – o decorațiune pentru 1 Martie. Primele 5 decorațiuni alese din fiecare școală de un juriu format din profesori, au fost expuse în cadrul unei expoziții într-un loc public din orașul Giurgiu, agreat de comun acord cu autoritățile locale. Expoziția a avut loc pe 1 Martie.

Proiectul ȘCOALA VERDE – MICII APĂRĂTORI AI NATURII a presupus 4 etape de desfășurare:

  • Susținerea seminariilor online: 17 ianuarie – 28 februarie 2022
  • Concursul de realizare, din deșeuri reciclabile a decorațiunii dedicată zilei de 1 Martie (17 ianuarie – 14 februarie;
  • Selectarea celor 5 decorațiuni / școală care vor face parte din expoziția organizată pe data de 1 Martie la Giurgiu – 15 februarie – 22 februarie
  • Organizarea expoziției în orașul Giurgiu – 1 Martie 2021
  • Dotarea cu infrastructură de interior de colectare separată a deșeurilor: 17 ianuarie – 28 februarie

Adapost cu Energie

2021 – 2022

Adapost cu Energie, program pilot dezvoltat de compania CEZ Vanzare si implementat cu sprijinul Asociatiei CSR Nest, prin intermediul caruia s-a acorda un grant in valoare de 39.000 RON pentru implementarea unui proiect care reduce riscurile asociate saraciei energetice in randul clientilor vulnerabili.

Cine a putut aplica: ONG-urile nationale sau locale din domenii precum eradicarea locuirii precare, servicii sociale, locuire sociala si dezvoltare comunitara.

CEZ Vanzare s-a alaturat proiectului european SocialWatt si impreuna lupta pentru a reduce fenomenul de saracie energetica. Prin competitia „Adapost cu Energie” CEZ Vanzare sustine, de asemenea, Obiectivul 7 de Dezvoltare Durabila ONU, „Energie curata si la preturi accesibile”, prin care deschide noi orizonturi catre solutii inteligente si mijloace alternative de energie.

Proiectele inscrise in competitie s-au pliat pe una din urmatoarele directii strategice:

● Eficienta energetica – inlocuire/achizitie aparatura/sisteme eficiente (Ex.: frigider, aragaz, masina de spalat, aer conditionat, boiler, pompe, centrala termica); anvelopare termica; renovare (reparatii acoperis, pereti, instalatie electrica), etc.;

● Solutii SMART – achizitionare panouri fotovoltaice, termostate inteligente, etc.

Aflata la prima editie, competitia si-a propus sa reduca saracia energetica, prin oferirea accesului la servicii moderne de energie in randul clientilor casnici ai CEZ Vanzare, din grupuri vulnerabile: varstnici, persoane cu dizabilitati, persoane din mediul rural, persoane singure, familii monoparentale si care locuiesc in locuinte individuale.

Participantii au avut posibilitatea de a propune idei de proiecte pentru beneficiarii din cele 7 judete: Arges (Pitesti, Curtea de Arges, Campulung), Dolj (Craiova, Bechet, Filiasi, Bailesti), Gorj (Targu Jiu), Olt (Slatina, Corabia, Caracal), Valcea (Ramnicu Valcea, Horezu, Dragasani, Calimanesti), Mehedinti (Drobeta Turnu Severin, Orsova, Baia de Arama, Vanju Mare) si Teleorman (Alexandria, Videle, Rosiorii de Vede).

Laboratorul Verde

2020 – 2021

Asociatia CSR Nest a derulat proiectul Laboratorul Verde Buftea, un proiect-pilot care a contribuit la imbunatatirea peisajului urban din Buftea prin realizarea a doua gradini urbane recreativ-terapeutice.

Gradinile au fost amenajate in zona centrala a orașului Buftea (pe parcele de teren puse la dispozitie de catre Palatul Copiilor si Elevilor Ilfov si Primaria Buftea). A fost reutilizata apa pluviala pentru udarea plantelor, precum și resturile vegetale generate transformate in compost, ca fertilizator pentru plante.

Scopul proiectului a reprezentat familiarizarea locuitorilor din acest oras cu gradinaritul urban, cu colectarea deseurilor compostabile si utilizarea compostului ca ingrasamant natural. Implicarea in creșterea acestor gradini si frecventarea lor au condus la dezvoltarea unui nou spirit comunitar in oras.

Componenta inovativa a proiectului a vizat valorificarea la maximum a resurselor, conform principiilor economiei circulare. Astfel, in gradini au fost amplasate recipiente de colectare a deseurilor biodegradabile (resturi vegetale generate in spatiile respective), compostul rezultat urmand sa fie folosit ca fertilizator natural, iar apa pluviala a fost colectata si reutilizata.

Alte elemente inovative ale proiectului includ:

● Coagularea unui grup civic care sa continue dezvoltarea de proiecte comunitare si dupa finalizarea acestui proiect-pilot.

● Proiectul ofera o solutie fezabila de socializare chiar in conditii restrictive, cum este perioada afectata de pandemie (regulamentul gradinilor a inclus prevederile legale in vigoare).

● Utilitatea practica a proiectului si in viata de zi cu zi: cetatenii au invatat despre gradinarit (hobby care s-a dovedit foarte util in perioada de izolare) si au inceput sa se familiarizeze cu colectarea separata a deseurilor compostabile.

Principalele obiective ale proiectului sunt:

● Oferirea unor solutii de ingrijire/administrare a spatiilor verzi nefolosite sau insuficient folosite din Buftea;

● Cresterea gradului de responsabilizare civica a oamenilor, a implicarii lor active la amenajarea, infrumusetarea si pastrarea curateniei spatiilor verzi din oras;

● Reducerea poluarii mediului prin activitatile la care ne angrenam in fiecare zi, demonstratii practice privind colectarea separata a deseurilor si compostarea deseurilor biodegradabile verzi.

Proiectul Laboratorul Verde Buftea a fost sustinut prin Fondul pentru un viitor mai bun in comunitati – un fond lansat impreuna cu Federatia Fundatiile Comunitare din Romania (FFCR), finantat de Lidl Romania și implementat la Buftea prin Fundatia Comunitara București. Proiectul, realizat de Asociatia CSR Nest, a beneficiat de finantare in valoare de 50.500 RON.

„Masa pentru Doi”, o initiativa a Betano.com

2020 – 2021

Asociatia CSR Nest a implementat in perioada 17 decembrie 2020 – 15 ianuarie 2021 proiectul „Masa pentru Doi”, o initiativa a Betano.com – cea mai buna platforma mobila de cazinou online si pariuri sportive din lume, conform EGR Awards 2019. Proiectul Masa pentru Doi si-a propus sa sustina sectoarele din Romania care au resimtit in mod direct si imediat efectele crizei pandemice – sanatate si HoReCa.

Astfel, timp de 30 de zile, BETANO a sustinut 15 restaurante prin asigurarea a 15.000 de meniuri calde catre cinci spitale din Bucuresti, Cluj, Timisoara si Craiova. Restaurantele care au beneficiat de sprijinul BETANO sunt afaceri de familie sau sunt detinute de mici antreprenori romani, foarte vulnerabile in contextul pandemic, cu o reputatie buna in randul consumatorilor, la care comunitatile sunt dornice sa se intoarca.

Alocarea donatiilor s-a facut prin intermediul Asociatiei CSR Nest si cu sprijinul Federatiei Solidaritatea Sanitara din Romania.

Spitalele incluse in proiect au fost:

  1. Spitalul Clinic de Urgenta „Sf Ioan” Bucuresti;
  2. Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” Bucuresti;
  3. Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova;
  4. Spitalul Judetean Cluj;
  5. Spitalul Clinic Judetean de Urgenta „Pius Brinzeu” Timisoara.

Wings4Youth

2019 – 2020

Wings4Youth – Sprijinirea tinerilor care parasesc sistemul de protectie a copilului printr-o abordare multisectoriala

Proiectul „Wings4Youth“ a fost finantat prin Programul Drepturi, Egalitate si Cetatenie al Uniunii Europene (REC). Acest proiect a avut ca scop pregatirea tinerilor care urmeaza sa paraseasca sistemul institutionalizat de protectie a copilului, in tranzitia catre o viata independenta de succes. Tinerii, asistentii sociali, organizatiile si IMM-urile au colaborat pentru a dezvolta modele integrate de sprijin al persoanelor care parasesc sistemul pentru integrarea lor prin dezvoltarea abilitatilor de viata independenta, mentorat, pe piata fortei de munca, in special prin servicii de job coaching si traininguri personalizate pentru beneficiari, companii si ONG-uri.

Perioada de implementare: ianuarie 2019 – decembrie 2020

Costul total al proiectului: 456.887,10 Euro.

Beneficiari: Pe perioada implementarii proiectul ne-am adresat direct la aproximativ 150 de tineri care parasesc sistemul institutionalizat, peste 120 de profesionisti in asistenta sociala si peste 120 de IMM-uri din Romania si Bulgaria.

CINE IMPLEMENTEAZA

Proiectul a fost coordonat de Organizatia Umanitara CONCORDIA Romania si a fost implementat alaturi de doi parteneri, CONCORDIA Bulgaria si CSR Nest Romania. Acesta a vizat, in primul rand, tinerii care parasesc sistemul de protectie a copilului din Romania si Bulgaria, dar rezultatele proiectului au fost relevante la nivel european si au fost promovate in Europa prin afilierea organizatiei la Eurochild si prin alte retele europene.

OBIECTIVELE PROIECTULUI

  • Sa ofere tinerilor informatii si competente pentru a-i sprijini in tranzitia in afara sistemului si accesul la un loc de munca si o viata implinita;
  • Sa ofere profesionistilor din domeniul asistentei sociale traininguri si modele bazate pe dovezi pentru sprijinirea tinerilor care parasesc sistemul, in special in ceea ce priveste dezvoltarea abilitatilor de viata independenta, job coaching si mentorat;
  • Sa exploreze parteneriate public-privat dintre furnizorii de servicii sociale si sectorul de afaceri, sa creeze activitati de responsabilitate sociala a intreprinderilor mici si mijlocii pentru a raspunde nevoilor tinerilor care se pregatesc sa paraseasca sistemul;
  • Sa realizeze o mapare a proiectelor de CSR existente in acest moment pe pietele din Romania si Bulgaria si care includ componenta de sprijin al persoanelor care parasesc sistemul pentru integrarea lor prin dezvoltarea abilitatilor de viata independenta, mentorat, pe piata fortei de munca. Maparea a inclus si cadrul legislativ privind implicarea in proiecte de CSR in ambele tari.

PRINCIPALELE ACTIVITATI

  • Workshop-uri pentru tinerii care parasesc sistemul de protectie si profesionisti pentru a elabora un ghid pentru abilitati de viata independenta, mentorat si job-coaching;
  • Instruire si sesiuni demo pentru profesionisti si inteprinderi mici si mijlocii in vederea sustinerii tinerilor pentru o viata independenta;
  • Constientizare publica si advocacy pentru imbunatatirea contextului socio-economic si legislativ pentru sustinerea tinerilor care pararesc sistemul de protectie.

Wings4Youth

2019 – 2020

Wings4Youth – Support for young people leaving care through a multi-sectoral approach

The “Wings4Youth” project was co-funded by the European Union’s Rights, Equality and Citizenship (REC) Programme of the European Union. The project aimed to prepare young people ageing out of care to improve their wellbeing and prospects for an independent life. Young people, care givers, care providing organisation and SMEs worked together to develop an integrated model of supporting care leavers for their integration on school for life, mentoring on the job, labor market, especially targeting job coaching and furthermore, tailor made trainings for care givers, companies and NGOs were provided.

Implementation: January 2019 – December 2020

Total cost of the project: EUR 456,887.10

Beneficiaries: During its implementation, the project was addressed directly to approximately 150 care leavers, over 120 care professionals and over 120 SMEs from both Romania and Bulgaria.

WHO IMPLEMENTS THE PROJECT

The project was led by CONCORDIA Humanitarian Organisation Romania and it was implemented along with its two partners: CONCORDIA Bulgaria and CSR Nest Association. It targeted mainly care leavers from Romania and Bulgaria, while its results were relevant at European level. They were promoted in Europe through CONCORDIA Humanitarian Organisation’s affiliation to Eurochild, along with other European networks.

OBJECTIVES:

  • To deliver to the youngsters useful information and proper skills in order to support them in their transition to the out-of-the- care system life and facilitate them the access to a job and an independent life;
  • To offer to the specialists in the field of social care a series of trainings and models meant to support the care leavers in their endeavor to develop their skills for an independent life, along with job coaching and mentoring;
  • To look for PPPs between social services providers and the business environment, to create corporate social responsibility activities for SMEs in order for them to meet the needs of youngsters who are about to leave the care system.

MAIN ACTIVITIES:

  • Workshops for care leavers and specialists in social care in order to elaborate a guide for gaining specific skills for an independent life, job-coaching and mentoring;
  • Trainings and demo sessions for professionals and SMEs in order for them to support youngsters in their endeavor for achieving an independent life;
  • Public awareness and advocacy activities meant to improve the social-economic and legal framework in order to support care leavers;
  • Create a mapping of the current CSR projects in Romania and Bulgaria which include the side of supporting care leavers in their endeavor to be integrated in the society. The mapping was also included the Romanian and Bulgarian legal framework used by companies to get involved in CSR projects.

H2O (water) – Helping to Obtain Water

2018 – 2020

Proiect finantat de Fundatia Coca-Cola, prin The New World Program, in parteneriat cu Global Water Challenge (GWC). Proiectul a fost implementat in comuna Mischii, din zona de sud-vest a Romaniei, regiunea Oltenia, o zona plana si arida aflata in apropierea Dunarii. Comuna Mischii are 1.760 de locuitori si este formata din cinci sate: Mischii/Mlecanesti, Calinesti, Gogosesti, Motoci si Urechesti.

Prin acest proiect ne-am propus sa crestem gradul de acces la apa potabila provenita din surse sigure si la igiena a locuitorilor din comuna Mischii, precum si sa imbunatatim modul de utilizare a apei, ca resursa naturala limitata. Acest obiectiv a fost atins prin saparea a patru fantani de adancime in comuna Mischii. In plus, proiectul a presupus si activitati de educatare a populatiei privind utilizarea responsabila a apei, cu scopul de a contribui la prevenirea si diminuarea risipei acesteia.

Grupul tinta al activitatilor de educatie a fost reprezentat in principal de femei si tineri din comuna Mischii. In paralel, am derulat si scurte sesiuni de instruire cu angajatii primariei Mischii privind buna functionare si mentenanta celor patru fantani.

Prin proiectul H2O(water) – Helping to Obtain Water, am intentionat sa ajungem la cei aproape 1.800 de beneficiari directi ai acestuia din comuna Mischii, precum si la populatia invecinata, ca beneficiari indirecti. Proiectul a fost derulat in perioada octombrie 2018 – februarie 2020, si a fost implementat de Asociatia CSR Nest, in parteneriat cu Asociatia Today’s Future, cu sprijinul Primariei Mischii. Pentru mai multe detalii, va rugam vizitati www.h-2-o.ro.

HEINEKEN pentru Comunitati

2012 – 2017

Impreuna cu compania HEINEKEN, in anul 2011 am demarat programul de responsabilitate sociala HEINEKEN pentru Comunitati. Timp de 5 ani, prin intermediul acestui program, compania HEINEKEN  a investit peste 1,6 milioane RON in finantarea a 33 de proiecte comunitare care au implicat 1.200 de voluntari si au avut 440.000 de beneficiari, in patru comunitati locale: Constanta, Craiova, Miercurea Ciuc si Targu Mures. Pentru mai multe detalii, va rugam vizitati www.heineken-pentru-comunitati.ro.

Voluntariatul – investitie pentru dezvoltare durabila

2014 – 2015

Impreuna cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania – Filiala Sector 6, am implementat, in calitate de partener, proiectul „Voluntariatul – investitie pentru dezvoltare durabila”. Proiectul a fost finantat in proportie de 85% prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Proiectul s-a desfasurat in perioada 2014-2015, a avut o valoare de 35.000 EURO si a fost finantat in proportie de 85% prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG din Romania.

Pentru mai multe detalii, va rugam vizitati www.crucearosie6.ro.

ACTIOnariat pentru Comunitate

2014 – 2015

Asociatia CSR Nest, cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, a implementat in perioada 2014-2015 proiectul ”ACTIONariat pentru Comunitate!”.

In proiect au fost implicate 21 de IMM-uri in activitatile si proiectele derulate de 6 ONG-uri din Bucuresti, cu scopul de a creste coeziunea intersectoriala in solutionarea nevoilor comunitatii din Capitala. In plus, cele 21 de IMM-uri au beneficiat de elaborarea de strategii de responsabilitate sociala, adaptate in functie de specificul lor de activitate.

IMM-urile implicate au fost: New Kopel, Fabrica de Bere Buna Zaganu, Business Review, Nutrivita, Creativ Pro Design, Culori si Idei, Barotti International, Ensight Management Consulting, Hotel Cismigiu, Original Murano, Brightway, Interactivision, Ferma Verde, REI Finance Advisors, Ergo Print, Color Box, REI Facility, Safety First, Regus, Bee Works, Books Express.

Cele 6 ONG-uri partenere care au oferit posibilitatea implicarii IMM-urilor in 6 proiecte comunitare pe care le deruleaza in Municipiul Bucuresti in anul 2015 au fost: Organizatia Suedeza pentru Ajutor Umanitar Individual, Organizatia Umanitara Concordia, Asociatia Young Initiative, Romanian Angel Appeal, Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania – Filiala sector 6, Fundatia Nane.

Pe langa o strategie de CSR elaborata de consultantii Asociatiei CSR Nest si posibilitatea implicarii intr-un proiect civic dezvoltat de un ONG din Bucuresti, cele 21 de IMM-uri partenere au primit pentru o perioada de doi ani titlul de ”IMM Responsabil Social”. Pentru mai multe detalii, va rugam vizitati www.csr4imm.ro.

Edumax

2014

Pentru lantul authton de pet-shop-uri ANIMAX, Asociatia CSR Nest a dezvoltat si implementat proiectul Edumax, ca parte din strategia de CSR a companiei. Prin acest proiect, ANIMAX si-a propus sa promoveze un comportament responsabil fata de animalele de companie in randul copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 10 ani, pornind de la ideea ca un animal de companie face parte din familie si reprezinta o responsabilitate. In cadrul proiectului, au participat 4.100 de elevi din 10 scoli din sistemul public si privat din Bucuresti. Pentru mai multe detalii, va rugam vizitati www.edu-max.ro.

Academia de CSR

2012

Asociatia CSR Nest in parteneriat cu KPMG Romania a lansat in anul 2013  “Academia de CSR”, o platforma integrata formata dintr-o sesiune de workshopuri de informare, constientizare, educare cu privire la implicarea sociala a companiilor. Obiectivul secundar al Academiei de CSR a fost acela de a implica organizatiile participante la sesiunile de workshopuri in propriile lor programe de CSR, finantate prin legea sponsorizarii.